بانک رفاه

آخرین وضعیت مطالبات بانک ملت

به گزارش پایگاه خبری دنیای بانک، بر اساس گزارش حسابرس بررسی‌های به عمل آمده از ارقام استمهالی حاکی از عدم وصول مجدد بخشی از آنها در سررسید است. همچنین بر اساس بخشنامه‌های مورخ ۲۱ فروردین ۹۱ و ۱۴ اسفند ماه ۹۳ بانک مرکزی در خصوص تفکیک و طبقه‌بندی تسهیلات اعطایی و عدم برگشت ذخیره تسهیلات استمهالی و احتساب ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول لازم به طور کامل رعایت نشده است.

* شرکت‌های ملی نفت و پالایش و پخش بزرگترین بدهکار بانک ملت

در یادداشت‌های توضیحی مربوط به این بخش از گزارش حسابرس به بدهی شرکت ملی نفت و ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از محل صندوق انرژی پرداخته است. در یادداشت توضیحی ۱-۹ آمده است تسهیلات اعطایی ارزی شامل ۱۶۰ هزار و ۶۷۹ میلیارد ریال (معادل ۴ میلیارد و ۷۸۸ میلیون یورو) تسهیلات اعطایی به شرکت‌های ملی نفت و ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران است که از محل صندوق انرژی بوده که تا پایان دوره مورد گزارش مبلغ ۶۵ هزار و ۵۹۴ میلیارد ریال (معادل یک میلیارد و ۹۵۵ میلیون یورو) از تسهیلات پرداختی به شرکت ملی نفت ایران سررسید گذشته بوده.

تسهیلات مذکور طبق توافقنامه مورخ ۲۶ اسفند ۹۲ با شرکت مذکور با یک دوره تنفس ۳ ساله به تعویق افتاده و به منظور وصول سود تسهیلات مزبور و اوراق مشارکت منتشر شده در یادداشت ۲-۱۶ صورت‌های مالی ماهانه مبلغ ۵۰ میلیون یورو در حال وصول است(مبلغ ۲۵۰ میلیون یورو تاکنون وصول نشده است).

طبق این گزارش با توجه به تضمین دریافتی و توافقنامه انجام شده ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول اختصاصی از این بابت در حساب‌ها منظور نشده است.

* شرکت ملی نفت بازپرداخت بدهی ستاره خلیج فارس را بر عهده نمی‌گیرد

همچنین مبلغ ۳۹ هزار و ۳۲۲ میلیارد ریال (معادل یک میلیارد و ۱۷۲ میلیون یورو) از تسهیلات اعطایی به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران سررسید گذشته بوده که با توجه به تضمین دریافتی از شرکت یاد شده ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول اختصاصی از این بابت در حساب‌ها منظور نشده است.

لازم به ذکر است مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو از این تسهیلات مربوط به شرکت ستاره نفت خلیج‌فارس بوده که شرکت ملی پالایش و پخش بازپرداخت این تسهیلات را به عهده نگرفته است.

* شهرداری تهران به جای پرداخت بدهی به بانک ملت تراکم فروخت

در بخش دیگری از گزارش حسابرس در خصوص مطالبات بانک به بدهی شهرداری تهران پرداخته شده و آمده است از مبلغ ۶ هزار و ۴۰۱ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی ریالی به شهرداری تهران و مبلغ ۱۸۱٫۱ میلیون یورو (اصل و بدهی) بابت اعتبارات اسنادی مربوط به شرکت‌های واگن‌سازی و مترو تهران می‌باشد که سررسید گذشته و معوق بوده لیکن بر اساس تفاهم‌نامه ۲۲ فروردین ماه ۱۳۹۱ مورخ گردیده تا از محل عوارض تراکم ساخت ساختمان‌های بانک تسویه شود که مضافاً مبلغ ۲ هزار و ۸۴۲ میلیارد ریال بابت اعتبارات اسنادی شرکت واگن‌سازی اخذ و در سرفصل پیش‌دریافت و ثبت شده است.

* محاسبه ۱۳ هزار میلیارد ریال جریمه دیرکرد تسهیلات اعطایی به دولت

در سرفصل مطالبات از دولت حسابرس نوشته است مبالغ ۴ هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال عمدتاً مربوط به هزینه اکچوئری قبل از خصوصی شدن بانک، اوراق مشارکت آب نیرو سال ۱۳۸۶ تسهیلات اعتباری بانک ABC بحرین و آذرقند نقده و همچنین سایر مطالبات پذیرفته نشده از سوی این سازمان به عنوان مطالبات از دولت می‌باشد که مستنداتی دال بر تعهد یا تحت تضمین دولت بودن ‌آنها به سازمان ارائه نشده است.

از این رو صحت طبقه‌بندی اقلام فوق و همچنین ۳ هزار و ۴۴۳ میلیارد ریال سود آنها به عنوان بخشی از مطالبات از دولت برای این سازمان احراز نگردیده است.

بعلاوه از بابت محاسبه سود دیرکرد مطالبات از دولت از سنوات قبل حدوداً مبلغ ۱۳ هزار و ۴۸ میلیارد ریال (شامل ۴ هزار و ۱۱۹ میلیارد ریال سود دیرکرد دوره مورد گزارش) در حساب‌ها منعکس گردیده است.

شایان ذکر است که نرخ سود محاسبه شده توسط بانک بر اساس نرخ‌های عقود مبادله‌ای سالانه در حساب‌ها اعمال می‌گردد که مدارکی دال بر پذیرش نرخ‌های فوق توسط دولت ارائه نشده است.

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا