بانک رفاه

آمریکا آماده لغو تحریم‌ها؛ ماموریت سخت در وین

معاون وزیر امور خارجه درباره مذاکرات وین گفت: مشکلات موجود بعضا جدی است و باید رفع شود و از طریق مذاکره هم باید رفع شود و از طریق پیدا کردن راه های مذاکراتی باید حل و فصل شود، کار سختی در پیش داریم. امیدواریم در زمان کوتاهتری به سرانجام برسانیم.

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه امشب (پنجشنبه) پس از دیدار و گفت و گو با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت و گویی اظهار داشت: فردا صبح (جمعه) مذاکرات کمیسیون مشترک برجام مجددا از سر گرفته خواهد شد. مذاکرات وین دور چهارم مذاکرات ماست. روندی که در سه دور قبلی شروع کردیم را ادامه خواهیم داد.

* راه درازی را در پیش داریم

معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: در مسیری قرار گرفتیم که مسیر مشخصی است. حداقل درباره مسیری که باید برویم تفاهم وجود دارد. اگرچه موانع جدی در این مسیر هست، راه درازی را در پیش داریم و به هیچ وجه نمی شود زمانبندی را برای آن پیش بینی کرد.وی که با خبرگزاری صدا و سیما گفت و گو می کرد، افزود: اگر بخواهیم وارد بحث زمانبندی شویم، غیر واقع بینانه است. البته تلاش داریم هر چه زودتر این کار انجام شود، با این حال تعجیل بی مورد نخواهیم کرد و تعجیلی که باعث کاهش دقت شود را نخواهیم کرد و اجازه فرسایشی شدن هم نخواهیم داد.

عراقچی ادامه داد: با دقت کار را انجام می دهیم، مشکلات موجود بعضا جدی است و باید رفع شود و از طریق مذاکره هم باید رفع شود و از طریق پیدا کردن راه های مذاکراتی باید حل و فصل شود، کار سختی در پیش داریم. امیدواریم در زمان کوتاهتری به سرانجام برسانیم.معاون وزیر خارجه اظهار داشت: بحث زمان برای ما اولویت ثانویه دارد، اولویت اول دقت روی منافع ملت ایران و تامین منافع ملت ایران و تامین مواضع قطعی جمهوری اسلامی ایران که بارها بیان شده است.

دور جدید مذاکرات وین در چارچوب کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأت های ایران و ۱+۴   از روز جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه در شهر وین از سر گرفته خواهد شد. عباس عراقچی که در رأس هیأتی امروز وارد وین شد، امشب با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار و گفت و گو کرد.

تلاش اسرائیل برای شکست مذاکرات

رییس دفتر رییس جمهوری گفت: رژیم صهیونیستی از همه ابزارهای تبلیغاتی و جنگ روانی استفاده کرد تا مذاکرات وین به شکست بینجامد و تلاش کرد تا آمریکا به برجام بر نگردد. محمود واعظی تصریح کرد: این روزها می‌بینیم برخی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کردند که این کشورها با مخالفت مردم سرزمین خود مواجه شده‌اند. ماهیت رژیم صهیونیستی تغییر نکرده است و نه تنها با فلسطینی‌ها بلکه با مسلمانان سراسر جهان سر ناسازگاری دارد.

وی به نشست وین اشاره کرد و یادآور شد: رژیم صهیونیستی در چند هفته گذشته هیات‌هایی به آمریکا و کشورهای اروپایی فرستاد و از همه ابزارهای تبلیغاتی و جنگ روانی استفاده کرد تا مذاکرات وین به شکست بینجامد و تلاش کرد تا آمریکا به برجام بر نگردد. بنابراین دشمنی رژیم صهیونیستی با کشورهای اسلامی فقط در یک بعد و فقط مرتبط با فلسطینی‌ها نیست. برای ایستادن مقابل صهیونیست‌ها و حامیان آن،  کشورهای اسلامی بیش از هر زمانی به وحدت و انسجام نیاز دارند.

آمریکا آماده برداشتن تحریم‌هاست

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه مدعی شد آمریکا موضع‌گیری‌های لازم را برای رفع تحریم‌ها علیه ایران انجام داده و لازم است ایران با «موضع‌گیری‌های متناسب» آن را پاسخ دهد.

«ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه با بیان این ادعا که آمریکا برای رفع تحریم‌ها علیه ایران آمادگی نشان داده از ایران خواست این موضع آمریکا را با مواضع متناسب پاسخ دهد.

لودریان در مصاحبه با روزنامه گاردین با تکرار ادعاهای اثبات‌نشده گفت: «لازم است ما فوراً به پیشرفت‌هایی دست پیدا کنیم چون ایران پس از عدول از تعهداتش هیچ‌گاه تا این حد به سلاح هسته‌ای نزدیک نبوده است.»

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای کشورهای غربی درباره تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را رد کرده اما بر حق خود برای برخورداری از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز تأکید کرده است.

با آنکه دولت آمریکا تا کنون هیچ اقدامی برای تغییر دادن سیاست «فشار حداکثری» دولت سابق این کشور انجام نداده لودریان در ادامه اظهاراتش از مواضع دولت فعلی آمریکا دفاع کرده است.

وزیر خارجه فرانسه گفت: «آمریکا بسیار مصمم است به پیشرفت دست پیدا کند- آنها موضع‌گیری‌ها و سیگنال‌های لازم را برای نشان دادن آمادگی‌شان جهت رفع تحریم‌ها انجام داده‌اند.»وی در ادامه ادعا کرد: «در حال حاضر ایران، موضع‌گیری‌های متناسب را درباره عدول از تعهداتش در برجام از سال ۲۰۱۹ انجام نداده است. در مقطع زمانی حساسی قرار داریم چون الان این ایرانی‌ها هستند که باید موضع‌گیری‌های لازم را انجام دهند.»

این در حالی است که یک مقام وزارت خارجه آمریکا ساعاتی پیش در یک تماس تلفنی با خبرنگاران، حصول توافق در خصوص برجام را به اتخاذ «تصمیم‌های سیاسی» از سوی تهران مشروط کرده بود.این مقام وزارت خارجه آمریکا که اشاره‌ای به نامش نشده در تماس تلفنی با خبرنگاران گفت: «آیا احتمال دارد که شاهد بازگشت دوجانبه به پایبندی برجام یا تفاهم دوجانبه در این خصوص طی چند هفته آتی باشیم؟ بله، ممکن است. آیا محتمل است؟ زمان پاسخ این سوال را خواهد کرد چون همان‌طور که گفتیم این مسئله کاملاً به تصمیم‌های سیاسی که لازم است در ایران گرفته شود بستگی دارد.»

 این مقام آمریکایی در حالی حصول توافق را به انجام اقدام از سوی تهران مشروط کرده که دولت آمریکا توافق هسته‌ای برجام را نقض کرده و از آن خارج شده است. دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا گفته قصد دارد کشورش را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند، اما تا به حال از انجام اقدامات لازم در این راستا خودداری کرده است.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا