بانک رفاه

بانک ملت ۹۶ و اخبار مثبت داخلی و بین المللی

به گزارش پایگاه خبری دنیای بانک، در پی بازگشایی نماد بانک ملت در سه شنبه گذشته که بعد از حدود ۶ ماه و ۱۰ روز رخ داد، موجی از واکنش ها و تحلیل ها در بازار سرمایه ایجاد شد و همان شب ، برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با حضور عبده تبریزی عضو شورای عالی بورس، محمد رضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و محمدرضا صادقی مقدم استاد دانشگاه تهران و کارشناس بازار سرمایه به این موضوع پرداخت.

در این میان ، مدیران بانک ملت ۵ هزار میلیارد تومانی، به رغم آمادگی برای ارایه توضیحات، به این برنامه دعوت نشدند تا پاسخگوی مسائل مطروحه باشند اما با برگزاری برنامه خبری در آخر هفته گذشته با چند رسانه از جمله واحد مرکزی خبر، زمینه شفاف سازی بیشتری را فراهم کردند و نکاتی را اعلام کردند که گویای زوایای تازه ایی از گذشته ، حال و آینده این بانک است.

در این برنامه خبری ، هادی اخلاقی به همراه علیرضا لک زایی قائم مقام بانک ملت حضور داشتند و با اعلام مسائل مربوط به تکلیف بانک مرکزی در روز مجمع ۸ مهر و تصمیمات بعدی همراه با تعدیلات بانک مرکزی ، آخرین وضعیت را تشریح و به سئوالات پاسخ دادند.

مدیرعامل بانک ضمن اعلام برنامه های مثبت و تصویر آینده ایی روشن مانند تحقق ۷۰ درصد سود تلفیقی در عملکرد ۹ ماهه و پوشش سود ۱۰۲ ریالی هر سهم تا پایان سال و افزایش سرمایه و حضور حداکثری در عرصه های بین المللی ، کاهش قیمت تمام شده پول، تشکیل هلدینگ ساختمانی ۲ هزار میلیاردی خبر داد و آخرین وضعیت غرامت ۴ میلیارد دلاری را اعلام کرد.

قائم مقام بانک ملت نیز از پذیرش در بورس بزرگترین شرکت تجارت الکترونیک و تنها شرکت ایرانی حاضر در بین ۲۵ شرکت برتر دنیا یعنی "به برداخت" و عرضه اولیه ۱۰ درصدی سهام در ماه جاری و واگذاری ۱۵ درصد دیگر و برنامه افزایش سرمایه این شرکت ۹۵ میلیارد تومانی خبر داد.

آمادگی برای حضور در برنامه سیما و اشتباه در برخی تحلیل ها

اخلاقی مدیرعامل بانک ملت با بیان حضور حدود۷ ماهه در مدیریت این بانک ، به ارایه همه اطلاعات لازم در کدال و آمادگی برای  انتشار اطلاعات مالی دیگر، اشاره کرد و از آمادگی برای حضور در برنامه گفت وگوی ویژه شبکه دوم سیما در صورت دعوت خبر کرد و گفت: در حالی طی روزهای گذشته رسانه ها و کارشناسان به موضوع بازگشایی نماد بانک ملت پرداختند که در این بین برخی آمارها و تحلیل ها اشتباه بود و با واقعیت های موجود و اطلاعات رسمی بانک ملت همخوانی نداشت.

حرکت مثبت با شیب ملایم و تحقق برنامه تا پایان سال

وی ادامه داد: طی مدیریت ۷ ماهه ، تلاش این بود که ابتدا سیاست ها و رویکردهای مدنظر پیاده و براساس نتایج ، اندازه گیری شود تا هم سهامداران قادر به تصمیم گیری بهتری باشند و هم امکان قضاوت فراهم شود. این رویکرد تا آخر سال با نتایج مثبت و با شیب ملایم همراه بوده و برنامه های مدنظر محقق خواهد شد.

روایتی از نامه بانک مرکزی در مجمع  و کاهش زیان از ۲ هزار به ۲۰۰ میلیارد تومان

این مقام مسئول درباره نامه بانک مرکزی در مجمع  و اعلام تکالیفی مبنی بر اعمال ذخایر درصورت های مالی سال ۹۴ ، توضیح داد: بانک مرکزی با بررسی گزارش حسابرس در مورد عملکرد سال مالی اسفند گذشته، مواردی را برای کسر ذخایر اعلام کرد که شامل بدهی ۸۰۰ میلیارد تومانی دولت آن هم با لحاظ کردن سود، تسعیر ارز ۵۵۵ میلیارد تومانی و اکچوئری ۲۵۰ میلیارد تومانی بود که باید اقداماتی انجام تا صورت های مالی در کدال منتشر می شد اما اختلاف نظر بین سازمان حسابرسی ، بانک مرکزی و سهامداران که به درستی پیگیر شفافیت و تصمیم گیری مناسب بودند، باعث پیگیری های متعددی شد.

اخلاقی افزود: بالاخره ماه گذشته بانک مرکزی برخی استدلال ها را پذیرفت و مقرر شد بانک ملت برای ۵۵۵ میلیارد تومان ، اقداماتی را انجام دهد و تا پایان سال گزارش حسابرسی را ارایه کند. بدهی ۸۰۰ میلیارد تومانی هم منوط به تاییدیه وزارت اقتصاد مبنی بر تعیین میزان بدهی دولت به بانک شده و سازمان مدیریت، خزانه داری، معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد ، توافق کردند و به دولت پیشنهاد شد ادعای بانک ملت مبنی بر محاسبه سود بدهی قابل دفاع است. لذا وزیر محترم اقتصاد در نامه ای این موضوع را به رئیس جمهور محترم و هیات دولت اعلام کرد. بنابراین بانک مرکزی هم پذیرفت که این موضوع را تعدیل کند.

وی ادامه داد: با این اوصاف بود که زیان ۲ هزار میلیارد تومانی سال مالی گذشته در نهایت به ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت و سود جدید هر سهم با سرمایه ۵ هزار میلیارد تومانی ، ۱۰۲ ریال پیش بینی و اعلام شد. برای عملکرد ۹ ماهه هم مشخص شده درصد قابل توجه و حدود ۷۰ درصدی سود محقق شده و با توجه به عملیات اصلی و عملکرد زیر مجموعه ها ، سود اعلامی تا پایان سال محقق خواهد شد.

نقش افزایش سرمایه در قیمت گذاری سهام

عضو هیات مدیره بانک ملت با اشاره به افزایش سرمایه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در سال جاری گفت: در پی افزایش سرمایه بانک ملت از ۴ به ۵ هزار میلیارد تومان، طبیعی بود به علت رقیق شدن تعداد سهام، قیمت هر سهم به ۱۹۳ تومان برسد.

تصویری از بانک ملت ۹۶ و رشد ۳۰۰ درصدی درآمدهای ارزی

اخلاقی در پاسخ به این سئوال "ملت بازار"، با همه این اوصاف، مفروضات بانک ملت برای سال آینده چیست؟ توضیح داد: در حالی از ۷ ماه قبل برنامه هایی برای مدیریت هزینه های عملیاتی و غیر علمیاتی پیاده شده که همزمان ، توسعه خدمات بانکداری الکترونیکی با توجه محدود بودن اعطای تسهیلات و همچنین وجود زیر ساخت های مناسب ، با هدف افزایش عواید ناشی از کارمزدها عملی شده است.

وی افزود: علاوه بر این ، فعالیت های بین المللی ، طبق برنامه ایی منسجم توسعه یافته است. به طوریکه حجم عملیات ارزی بانک ملت در سال جاری نسبت به سال قبل ۳۰۰ درصد افزایش یافته و از ۲٫۶ به ۷٫۸ میلیارد دلار رسیده و ۹۹٫۹۹۹ درصد پیش بینی می شود تا پایان به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد. 

این مقام مسئول با اشاره به حجم زیاد عملیات بین المللی در سه ماه دوم سال و روابط ۱۵۰ کارگزاری عمدتا" اروپایی و آسیایی و ارایه خدمات به حوزه نفت و پتروشیمی به عنوان شریک انحصاری، پیش بینی کرد افزایش درآمدهای ارزی بانک ملت در سال آینده بیشتر هم شود.

آخرین وضعیت غرامت ۴ میلیارد دلاری و تمایل طرف مقابل 

اخلاقی در واکنش به سئوال بورس پرس درباره آخرین وضعیت غرامت ۴ میلیارد دلاری از انگلیس و اینکه به فرض دریافت هر میزان غرامت، مبلغ به دست آمده به چه ترتیبی صرف خواهد شد؟ اظهار داشت: این موضوع مربوط به سال های تحریم ایران و شامل دو پرونده ( از۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ و از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ ) علیه خزانه داری انگلیس بوده و وکلای بانک ملت قادر به ثبت آن در دادگاه شده اند که به معنای کسب مبلغ ۴ میلیارد دلار نبوده و باید مراحل قانونی لازم طی شود که انتظار می رود بتوان دادگاه را متقاعد کرد که به تلاش خیلی زیادی نیاز است.

وی افزود: مقرر شده تا سه ماه آینده ، دلایل و مستندات لازم ارایه شود. این درحالی است که تاکنون کمتر از انگشتان دست، چنین پرونده ایی در انگلستان به نتیجه رسیده و طرف مقابل تلاش می کند تا زیر بار نرود اما با توجه به واقعیت های موجود، مایل به حل اختلاف است که نشان از رویکردی مثبت دارد.

به گفته وی با توجه به ارتباط مستقیم بانک ملت با این پرونده و پرداخت هزینه ها، طبیعتا" منافع حاصل هم متعلق به بانک خواهد بود.

تکذیب یک شایعه ؛ آماری مثبت ؛ آخرین وضعیت برج جام و تشکیل هلدینگ ساختمانی

مدیرعامل "وبملت" با تکذیب و نادرست خواندن ادغام بانک سرمایه با بانک ملت و عدم تمایل به بزرگ شدن و تداوم کاهش شعب ، به مطالبات معوق ۵۹ هزار و مانده تسهیلات ۸۷۴ هزار میلیارد ریالی اشاره کرد و گفت: در حالی نسبت این دو متغیر برای بانک ملت به ۶٫۷ درصد کاهش یافته که میانگین بانک ها ۱۲ درصد است.

اخلاقی درباره آخرین وضعیت برج جام که به ارزش ۶۱۰ میلیارد تومان به مزایده گذاشته ، گفت: تا کنون چند متقاضی خواهان خرید این برج شده اند اما از پرداخت وجه اطمینان ندارند. این درحالی است که تبدیل دارایی های غیر مولد به مولد یکی از استراتژی های اصلی بانک ملت بوده و تعداد زیادی از شرکت های اقماری که بابت مطالبات به بانک داده شده ، درحال واگذاری است. بر همین اساس با ادغام ۴ شرکت ساختمانی ، هلدینگی با سرمایه حداقل ۲ هزار میلیارد تومان در حال شکل گیری است.

کاهش قیمت تمام شده پول، تسویه بخشی از بدهی دولت + چند خبر و افزایش سرمایه

وی از کاهش ۱٫۷ درصدی قیمت تمام شده به دلیل کاهش متوسط سود پرداختی به سپرده گذاران ، تصویب تسویه ۱٫۷ هزار میلیارد تومانی بدهی دولت از طریق تسویه با بانک مرکزی ، عرضه اولیه سهام شرکت به پرداخت در بهمن ماه ، تامین مالی ۸۰ درصدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، عدم پرداخت سودهای غیر متعارف به سپرده گذاران بانک ، اعطای ۱۱۶ هزار و ۵۰۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه وام ازدواج به ارزش ۱٫۱ هزار میلیارد تومان و ۱٫۸ هزار میلیارد تومان وام به ۲۳۰۰ بنگاه کوچک و متوسط و سهم ۷٫۱ درصدی بانک ملت از کل بانک ها خبر داد.

این مقام مسئول گفت: افزایش سرمایه از محل نقد هم برای بانک لازم است ولی تاکنون اقدامی در این باره نشده اما ممکن است دولت با ساز و کاری ، این موضوع را به سایرین واگذار کند. 

توصیه ایی به سهامداران ندارم اما…

اخلاقی در برابر این سئوال بورس پرس که چه توصیه ای به سهامداران بانک ملت دارد؟ اعلام کرد: آرزو می کنم انتظارات سهامداران از خریدی که انجام داده اند محقق شود و هر چند نمی توانم توصیه ایی داشته باشم اما می توانم اعلام کنم بانک ملت ظرفیت ها و قابلیت های متعدد و گسترده ایی دارد و طی ۶ ماه گذشته توانسته با سودهای معقول و منطقی ، جایگاه خود را حفظ رضایت مشتریان را جلب کند.

وی افزود: با تحقق سود پیش بینی شده و جلب رضایت سهامداران و افزایش شفافیت، همه تلاش را به کار خواهیم بست تا عملکرد سال آینده بانک بسیار بهتر و مثبت تر از سال جاری باشد.

چند و چون عرضه اولیه اولین شرکت تجارت الکترونیک ایران و ۲۳ دنیا

در ادامه این جلسه ، علیرضا لگ زایی قائم مقام بانک ملت هم نکاتی از چند و چون عرضه اولیه شرکت "به پرداخت " به عنوان اولین شرکت تجارت الکترونیک ایران و ۲۳ دنیا اشاره کرد و گفت: در جلسه سه شنبه گذشته ، هیات پذیرش بورس تهران با حضور آن در بورس موافقت کرده و انتظار می رود تا پایان بهمن ابتدا ۱۰ درصد سهام عرضه اولیه و سپس ۱۵ درصد دیگر واگذار می شود.

وی ادامه داد: سود سال جاری این شرکت ۱۲۰ میلیارد تومان و با سرمایه ۹۵ میلیارد تومانی است و قرار است به دلیل لزوم رعایت مقررات صنعت، سرمایه آن بعد از عرضه اولیه ، افزایش یابد.

این مقام مسئول در مورد مختصات این شرکت هم اظهار داشت: به پرداخت یکی از ۱۲ شرکت دارای مجوز تجارت الکترونیک ایران است که به تنهایی ۳۲ درصد سهم بازار را در اختیار دارد و طی ۶ سال گذشته ، همواره رهبر شرکت های PSP ایران بوده و دارای بالاترین بهره وری است که ۲ میلیارد از ۸ میلیارد تراکنش را انجام داده است. همچنین طبق اعلام موسسه جهانی نیلسون ریپورت، رتبه سال ۲۰۱۵ این شرکت در دنیا ۲۳ بوده که تنها شرکت ایرانی حایز این رتبه بالا بشمار می رود.

لگ زایی افزایش تعداد دستگاه ها از ۸۴۰ هزار کنونی به یک میلیون و عملی کردن تکنولوژی NFC که تلفن های همراه جایگزین کارت خوان شده و ارایه خدمات می دهند، را از دیگر برنامه های توسعه ای به پرداخت معرفی کرد.

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا