بانک رفاه

دولت برنامه‌ای برای افزایش سود بانکی ندارد

 «عباس معمار نژاد» در نشست خبری در وزارت اقتصاد، افزود: هر ۶ ماه ارزش گذاری اموال مازاد بانک ها مورد بررسی قرار می گیرد و آخرین آمار ۹۰ هزار میلیارد تومان را تایید می کند.
وی با بیان اینکه برای بقیه اموال آگهی فروش منتشر شده است، تصریح کرد: اگر بانکی بعد از اتتشار آگهی، مشتری نداشته باشد، مشکلی در زمینه دارایی های مازاد نخواهد داشت.

معاون وزیر اقتصاد درباره واگذاری املاک و سهام بانک‌های زیر مجموعه وزارت اقتصاد گفت: واگذاری املاک و سهام بانک‌های زیر مجموعه وزارت اقتصاد از ابتدای امسال تا ۱۰ ماهه سال جاری معادل ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده است که این بانک‌ها ۳۱۰۰ میلیارد تومان سهام فروخته‌اند. اگر شرایط بورس به ابتدای سال برگرد و به ثبات برسد، میزان واگذاری سهم بانک‌ها بیشتر می‌شد. در دو مقطع دو شرکت بزرگ گروه سرمایه گذاری امید و توسعه مالی در بورس عرضه شد و با توجه به شرایط بورس نتواستیم این سهام‌ها را به صورت بلوکی بفروشیم که منتظر شرایط مساعد و با ثبات در بورس هستیم. 

وی افزود: در مورد بانک کشاورزی شرکت سیمرغ و آذرآب آماده عرضه هستند اما شرایط بورس باید به ثبات برسد. از ۱۰ ماه سال ۹۶ تا ۱۰ ماهه سال ۹۹ فروش سهام و املاک بانک‌ها معادل ۳۳ هزار میلیارد تومان بوده است که ۱۱ هزار میلیارد تومان در امسال محقق شده است. شعب نظام بانکی در کشور حدود ۲۲ هزار شعبه است درحالیکه نیاز کشور حدود ۱۲ هزار شعبه بانکی و شعبی که اضافه هستند مربوط به بانک‌های دولتی و نیمه دولتی است. اگر در یک شهری یک شعبه بانکی داریم آن را نخواهیم بست زیرا باید به مردم خدمت ارائه کنیم. 

معمارنژاد با بیان اینکه ارزش اموال بانکها روز به روز در حال تغییر است ولی برآوردها حکایت از آن دارد که ۹۰ هزار میلیارد تومان در بانک های زیرمجموعه دولت اموال و دارایی دارند، گفت: ارزش گذاری‌ها هر شش ماه یکبار به روز می شود که این برآورد ۹۰ هزار میلیارد تومانی برای یکسال قبل است و حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان از آن به فروش رفته است که تحقق ۳۶ درصدی را نشان می‌دهد.

وی افزود: برای مابقی بانک‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه آگهی صادر شده است؛ در حالی که اگر بانک آگهی کند و مشتری وجود نداشته باشد، تکلیف از عهده او ساقط است؛ این در حالی است که بانک سپه تاکنون سه بار شرکت سرمایه گذاری امید را عرضه کرده است ولی برای آن مشتری وجود نداشته است. بنابراین عددی که در این رابطه در خصوص واگذاری دارایی‌های مازاد اعلام می‌شود، عددی است که ممکن است بیش از آن عرضه شده باشد ولی مشتری نداشته باشد.

معمارنژاد گفت: نرخ سود بانکی مصوب شورای پول و اعتبار است و دولت برای تعیین نرخ سود برنامه ای ندارد و برنامه باید از سوی شورای پول و اعتبار نقش آفرینی کند.

معمارنژاد در ادامه از توسعه استراتژی “فراگیری مالی”  خبر داد و گفت: در این طرح به دنبال این هستیم تا برای خدمات مالی شامل خدمات بانکی، بیمه و بورس به تمام مردم کشور در تمام نقاط کشور دسترسی ایجاد کنیم. با توجه به ادغام بانک‌های نظامی این مسولیت را برعهده بانک سپه گذاشتیم که اگر در منطقه‌ای شعب بانکی وجود نداشته باشد، این بانک با جا به جایی شعب بانکی خودش این امکان را فراهم کند. در سال جاری برنامه کاهش ۷۲۵ شعبه بانکی داشتیم که تا آذر ماه سالجاری  ۳۴۴ شعبه کم شده است که دلیل اصلی  آن فراگیری مالی است. برای سال ۱۳۴۰۰ معادل ۱۳۹۵ شعبه به تفکیک بانک‌ها باید تعدیل شوند. 

افزایش ۲۵ درصدی اعطای وام در ۱۰ ماهه امسال
معمار نژاد با بیان اینکه میزان تسهیلات اعطایی نظام بانکی در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است، خاطرنشان کرد: تسهیلات اعطایی نظام بانکی در سال ۹۸ معادل ۹۷۰ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۹۹ معادل ۲۵ درصد رشد را نشان می دهد.
معاون وزیر اقتصاد افزود: از این تسهیلات هفت درصد به کشاوزی، ۳۰ درصد به صنعت و معدن، ۶ درصد به مسکن و ساختمان و ۱۸ درصد به بازرگانی تخصیص داده شده است که تفاوتی با سال قبل را نشان نمی دهد.
وی اضافه کرد: طرح‌های ایجادی ۱۳ درصد، تأمین سرمایه در گردش ۵۹ درصد، توسعه ۱۲ درصد، خرید کالای شخصی ۹ درصد، خرید مسکن ۲ درصد و سایر چهار درصد از میزان اعطای وام را در این مدت به خود اختصاص داده اند.

آغاز پرداخت وام به دارندگان سهام عدالت

به گفته وی، بانک‌های ملی و تجارت از امروز آمادگی دارند به شکل الکترونیکی و بدون مراجعه به دارندگان سهام عدالت ۵۰ درصد ارزش این سهام را توسط کارت اعتباری به مردم ارائه دهند. وی افزود: مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات سه ساله است و هیچگونه مدرک یا ضامنی غیر از مدارک هویتی نیاز نیست و سهام عدالت ضامن این وام خواهد شد.

در ادامه اعضای هیئت مدیره بانک تجارت و ملی به جزئیات اعطای کارت اعتباری سهام عدالت پرداختند که فرید موسوی – یک عضو هیئت مدیره بانک ملی – گفت: بانک ملی به صورت آزمایشی از مردادماه امسال پرداخت تسهیلات به سهامداران عدالت را شروع کرده است و از امروز آماده هستیم از بستر الکترونیکی برای پرداخت این تسهیلات استفاده کنیم که نیازی به مراجعه به بانک ندارد.  وی افزود: مردم در این زمینه تنها مدارک خود در سامانه ایوا ارسال می‌کنند و در کمترین زمان ممکن کارت اعتباری برای دارندگان سهام عدالت صادر می‌شود. این تسهیلات سه ساله است و نیاز به مدرکی و ضامنی ندارد و متقاضیان اگر در یازده یک ماهه این تسهیلات را تسویه کنند هیج گونه کارمزدی از آن‌ها دریافت نمی‌شود. 

در ادامه اشرف نژاد – عضو هیئت مدیره بانک تجارت- نیز توضیح داد: در سامانه زمرد بانک تجارت به صورت غیرحضوری ثبت نام برای دریافت کارت اعتباری سهام عدالت انجام می‌شود و نیازی به حضور در شعب بانک تجارت نیست.

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا