بانک رفاه

شفاف‌سازی مبهم بانک ملت و اعتراض سهامداران

به گزارش دنیای بانک، در پس انتشار حساب سود و زیان بانک ملت در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰، اعتراض‌ها نسبت به رشد قابل ملاحظه و بدون توضیح هزینه‌های عمومی و اداری بانک در شبکه‌های مجاری شروع شد، تا جایی که رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی بورس از توقف نماد وبملت  خبر داده است. پیش از این دنیای بانک در اولین ارزیابی از وضعیت مالی و حساب سود و زیان بانک ملت از برخی ابهام‌ها با عنوان پشت صحنه جهش هزینه‌های بانک ملت گزارش داده و تاکید کرده بود که مدیران بانک یادشده باید سریعتر به ابهام‌ها پاسخ دهند.

رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی با بیان این مطلب در این خصوص به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: بانک ملت صورتهای مالی ۶ ماهه دوره مالی منتهی به ۳۱ شهریور سال جاری خود را در ساعت ۲۳:۴۵ روز چهارشنبه مورخ ۲۸ مهر در سامانه کدال افشاء کرد..

سعید واشقانی فراهانی افزود: با توجه اینکه در حال حاضر نظارت بر افشای اطلاعات ناشران پس از انتشار عمومی اطلاعات مذکور صورت می پذیرد، پس از بررسی های صورت گرفته و با عنایت به تغییرات قابل توجه در اطلاعات مذکور (نسبت به دوره مشابه سال قبل) در اولین ساعات کاری روز شنبه مورخ ۱ آبان با این شرکت مکاتبه و مقرر شد دلایل تغییرات مذکور حداکثر تا پایان وقت اداری امروز در سامانه کدال افشا شودوی تصریح کرد:  بدیهی است پس از دریافت توضیحات شرکت مراتب در اسرع وقت بررسی و در صورت لزوم اقدامات نظارتی مربوطه مجدداً صورت خواهد پذیرفت.

واشقانی فراهانی افزود: با عنایت به لزوم شفاف سازی در این خصوص مقرر شد که بانک ملت با همکاری  شرکت بورس اوراق بهادار تهران اقدام به برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی کند بنابراین سهامداران با مراجعه به «سامانه تدان» طی دو روز کاری از امروز شنبه یکم آبان ماه تا ساعت ۲۴ دوشنبه سوم آبان می‌توانند پرسش‌های خود در این رابطه را در سامانه تدان ثبت کنند.

پاسخ بانک ملت به ابهام‌ها

مجتبی کحالی، عضو هیات عامل بانک ملت و معاون مدیرعامل در امور مالی در مقام پاسخ به ابهام برآورد و در نامه‌ای رسمی اعلام کرده است: عملکرد این بانک بسیار مناسب بوده و نه تنها کاهشی نداشته بلکه رشد قابل توجهی نسبت به دوره مشابه سال قبل داشته است.

این مقام مسئول در بانک یادشده ۲ دلیل درباره کاهش قابل ملاحظه زیان بانک در صورت‌های مالی و حساب سود و زیان نیمه نخست ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه سال پیش اعلام کرده که شامل عدم تغییر نرخ تسعیر ارز و تامین بخشی از کسری ذخیره تعهدات اکچوئری می‌شود.

کحالی درباره رشد هزینه‌های بانک توضیح داده که به استناد بند ۴ گزارش حسابرس مستقل بانک و بازرس قانونی بر روی صورت‌های مالی ۲۹ اسفند سال ۱۳۹۹ و بر اساس اعلام صندوق بازنشستگی بانک‌ها و اجرای تکالیف مجمع عمومی عادی سالیانه بانک، این بانک با کسری ذخیره ۲۷۰ هزار و ۳۱۳ میلیارد ریالی مواجه بوده که باید ذخیره لازم در حساب‌ها منظور شود. از سوی دیگر بانک با هدف تعدیل بند یادشده در صورت‌های مالی نیمه نخست امسال تنها ۳۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال هزینه اکچوئری منظور شده است.

البته این مقام مسئوول در بانک ملت گفته که این بانک به مبانی و مستندات انجام شده توسط صندوق بازنشستگی بانک‌ها اعتراض کرده و با عقد یک قرارداد جداگانه با کارشناسان خبره، راسا نسبت به انجام محاسبات اکچوئری اقدام کرده که در حال انجام است.

سود بانک کم نشده، سه برابر شده!

نکته جالب در توضیح مجتبی کحالی اینکه او ادعا می‌کند بانک یادشده حتی نسبت به نیمه نخست سال گذشته بیشتر سود شناسایی کرده است. چگونه؟ او می‌گوید: اگر سود تسعیر ارز به مبلغ ۱۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به همراه هزینه‌های ناشی از سود تسعیر نظیر هزینه مطالبات مشکوک الوصول به میزان ۴۵ هزار میلیارد ریال از حساب سود و زیان نیمه نخست سال ۹۹ بانک حذف شود، در این صورت سود خالص بانک به ازای هر سهم در نیمه نخست پارسال ۴۸ ریال بوده در حالی که در نیمه نخست امسال به ۱۴۷ ریال افزایش یافته و به این ترتیب سود خالص هر سهم بانک ملت در این بازه زمانی نه تنها کمتر نشده بلکه سه برابر هم شده است.

پاسخ معاون مدیرعامل بانک ملت را بخوانید:

 

نمایش بیشتر

بهاره صفاری

سردبیر دنیای بانک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا